Dans förbättrar hälsan och minnet

Lalalas Company är tokig, galen och helt till sig över dans och effekten som det kan få i ens liv att dansa kontinuerligt. Så självklart delar vi alla artiklar som säger att dans är bra. I artikeln som refereras till nedan så står det att man kan undvika demens om man dansar. Dans kan även hjälpa personer med ”Parkinsons” att bli mindre stressade.

Detta står det också:

Grounding, en afrikansk dans för att bota stress

Heli Ristiniemi är fysioterapeut på en stressmottagning i Stockkholm, där hon arbetar med människor som söker hjälp på grund av utbrändhet. Hon tillämpar grounding, en dansterapiform som hämtats från afrikansk dans och rytmik.

– Det är en frihet. I grounding frigörs tanken från rörelsen i dansen. Tanken ska få styra dansen. Tanken, fantasin och lusten släpper lös glädjen. På så sätt påverkas andningen positivt, till att bli normal, om man känner sig stressad.

https://www.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/dans-forbattrar-halsan-och-minnet

Jag kan själv säga att jag som startat Lalalas Company har startat det på grund av att jag alltid finner ro, stillhet men även energi i dansen och älskar att dela det med andra.

Jag känner att de gånger jag som starkast lever i nuet är när jag dansar både själv hemma i vardagsrummet och med andra. Denna dans hade jag dock inte hört talas om förut men det ser spännande ut, kanske ska jag prova lite hemma? Tänk så många olika sätt det finns att dansa.

//många dansanta hälsningar Lalalas Company

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: